Blogi

BLOGI | Sielun Kipinä

Näin luot toivomasi muutoksen elämääsi – ja päästät vanhasta irti
{
28.06.2022

Elämänmuutokset ja vanhasta irtipäästäminen voivat pelottaa ja herättää epävarmuutta. Siksi monet ihmiset pysyvätkin vuodesta toiseen epämieluisassa työssä, kuluttavassa ja haavoittavassa ihmissuhteessa tai siirtävät unelmiensa toteuttamista aina vain eteenpäin. Se johtuu siitä, että uuteen astuminen ja muutoksen tekeminen kuljettaa sinua pois tutusta ja turvallisesta – vaikka tietäisitkin, että todellisuudessa tuo ”vanha ja tuttu” ei enää anna sinulle niitä asioita, joita siltä toivoisit.

Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Muutoksen tekeminen ja vanhasta irtipäästäminen voi olla myös positiivista ja keveämpää, kun opit katsomaan näitä asioita hiukan uudenlaisesta näkökulmasta käsin. Silloin pääset takaisin sinun sisimmässäsi asuvaan rauhan ja luottamuksen tilaan, josta käsin teet elämäsi muutokset ja irtipäästön helpommin ja kevyemmin.

Hyväksy muutos elämässäsi

Ensimmäinen askeleesi toivomasi muutoksen luomisessa on yksinkertaisesti se, että oivallat ja hyväksyt muutoksen jatkuvuuden elämässäsi. Elämä ei voi koskaan olla pysähdyksissä. Maailmankaikkeus laajenee ja kasvaa koko ajan, ja tuo sama tapahtuu myös sinussa itsessäsi. Kun katsot luontoa ympärilläsi, huomaat jatkuvan muutoksen. Syksyisin puut pudottavat lehtensä, jotta ne voivat taas kevään koittaessa kasvattaa uutta ja avautua uuteen kukoistukseen.

Täsmälleen sama syklisyys tapahtuu myös sinussa. Myös sinun todellinen olemuksesi, sielusi, haluaa kasvaa ja kehittyä, uudistua, luoda uutta. Muutos ja uudistuminen ovat luonnollista ja siksi tietyissä kohdissa elämääsi huomaat, että nyt on aika tehdä tilaa jollekin uudelle.

 

Tunnista asiat, joista haluat päästää irti

Seuraavaksi sinun on tärkeä tunnistaa kaikki se, mikä elämässäsi on päättymässä, jotta voit luoda tilaa uudelle. Usein koemme jumitusta sen vuoksi, että pidämme edelleen jollain tasolla kiinni vanhasta. Uutta ei voi syntyä, ellet ole päästänyt vanhasta irti. Jotta voit kasvaa ja astua uuden askeleen elämässäsi, on sinun annettava sen mennä, mikä elämässäsi on saapunut tiensä päähän.

Tiedät, että sinun on aika päästää irti jostain asiasta, tilanteesta, ihmissuhteesta tai vaikkapa ajatusmallista irti silloin, kun tuo asia ei enää anna sinulle positiivista energiaa, vaan ennemminkin laskee värähtelyäsi, vie voimiasi ja painaa sinua.

Silloin voit ymmärtää, että tämä asia on nyt opettanut sinulle sen, mitä se on tullut sinulle opettamaan, mutta se ei enää vie sinua eteenpäin. Se ei enää tue sinua omalla polullasi. Saatat myös tuntea sisimmässäsi tarpeen kokea jotain uutta, jotain, mikä sopii sinulle paremmin. Usein syklinmuutoksiin elämässä liittyy myös värähtelytaajuuden nousu, jolloin ennen hyviltä ja sopivilta tuntuneet asiat eivät vain enää tunnu sinulle oikeilta. Tämä johtuu siitä, että et ole enää näiden asioiden värähtelytaajuudella, vaan sinun on nyt tullut aika vetää puoleesi niitä tilanteita ja ihmisiö, jotka vastaavat uutta värähtelytaajuuttasi.

Irtipäästöä vanhasta ei tarvitse nähdä taakkana, vaan voit nähdä sen myös siunauksena sinulle. Tämä on ihanaa aikaa, sillä olet nyt vahvasti ottamassa askelta kohti uutta ja parempaa.

Mitä tahansa tunteita tämä prosessi sinussa herättääkään, kohtaa nuo tunteet ja muista, että irtipäästämisestä seuraa aina jotain hyvää sinulle. Tiedät, että olet päästänyt irti, kun asia ei enää valtaa ajatuksiasi jatkuvasti eikä herätä sinussa negatiivista tunnekuormaa. Tuo energia ei enää paina sinua, vaan voit jatkaa kevyemmin eteenpäin.

Ole selkeä siinä, mitä toivot elämääsi

Jotta voit luoda toivomasi muutoksen, sinun on tärkeää olla itsellesi selkeä siinä, mitä toivot elämääsi ja miksi toivot juuri tätä muutosta. Tässä kohtaa on tärkeää, että sukellat syvemmälle omiin arvoihisi ja päämääriisi, ja selkeytät itsellesi kristallinkirkkaaksi sen, mitä parempaa ja sinulle sopivampaa  saat elämääsi, kun luot tämän muutoksen.

Kuinka paljon paremmin tulet voimaan omassa elämässäsi? Kuinka paljon onnellisempi, iloisempi, tyytyväisempi olet silloin? Mitä ihania asioita voit toteuttaa? Kuinka vapaammaksi itsesi tunnet? Millä positiivisilla tavoilla tämä muutos vaikuttaa ihmisiin lähelläsi? Mitä kaikkea hyvää tämä muutos tuo mukanaan sinun elämääsi?

Kun selkeytät itsellesi sen, kuinka paljon positiivista arvoa muutos tuo sinulle, sinun on myös helpompaa ja kevyempää lähteä toteuttamaan tuota muutosta.

Näe itsesi tulevaisuuden sinuna

Sinun ajatuksillasi ja visualisoinnillasi on valtavan suuri voima. Ei ole sattumaa, että esimerkiksi urheilijat käyttävät mielikuvaharjoittelua osana valmistautumista tärkeisiin suorituksiin, sillä on tutkitusti todistettu, että visualisointi toimii! Aivosi eivät erota sitä, milloin jokin asia tapahtuu ”oikeasti” ja milloin se tapahtuu sinun ajatuksissasi. Voit valjastaa ajatustesi voiman myös vahvistamaan toivomasi muutoksen luomista omassa elämässäsi.

Keskity siis näkemään itsesi jo elämässä tuota toivomaasi muutosta. Jälleen kerran keskity selkeästi siihen, mitä tunnet, koet ja ajattelet eläessäsi tässä tilanteessa. Kuinka onnelliseksi ja kiitolliseksi itsesi tunnet? Kuinka hyvä olo sinulla on? Mitä kaikkea teet, tunnet, ajattelet, millaisia askeleita otat?

Tällainen mielikuvaharjoittelu vaikuttaa värähteeseesi: Ajatuksiisi, tunteisiisi ja sitä kautta myös toimintaasi. Silloin alat todella luoda todeksi sitä, minkä olet jo mielessäsi nähnyt toteutuneena – ja ennen kuin huomaatkaan, toivomasi muutos elämässäsi on totta.

Avaudu korkeammalle tuelle

Valonauttajat ovat valmiina antamaan tukensa sinulle, jotta voit kokea syvempää tyytyväisyyttä ja onnea elämässäsi. Siksi he haluavat tukea sinua myös kasvussasi ja uudistumisessasi.

Valonauttajiesi tuki on aina sinun saatavillasi. Erityisesti muutostilanteissa saatat kaivata enemmän vahvistusta omalle polullesi ja se on täysin ok. Elämäsi todellinen luomisvoima on sinussa itsessäsi, mutta kun kaipaat vahvistusta auttajiltasi ja maailmankaikkeudelta, sitä myös saat. Sinun tulee vain luottaa omaan vastaanottokykyysi ja olla avoin merkeille ja ohjaukselle.

Valonauttajasi auttavat sinua mielellään irtipäästöprosessissa ja uuteen astumisessa. He tuovat sinulle rohkeutta ja luottamusta päästää menneestä irti ja nähdä uusi mahdollisuutena ennemminkin kuin uhkana.

Luota intuitiosi ohjaukseen, sillä se on korkeimman minäsi viestijä ja aina yhteydessä korkeampaan taajuuteen. Intuitiosi kautta myös valonauttajasi viestivät sinulle ja voit saada uusia ideoita ja oivalluksia siihen, mitkä askeleet parhaiten kuljettavat sinut kohti toivomaasi lopputulosta.

Tee suunnitelma ja ota toiminnan askeleita

Kun haluat luoda muutoksen elämääsi, sinua auttaa päämääräsi toteuttamisessa konkreettinen toimintasuunnitelma omista askeleistasi. Riippuen siitä, mikä toivomasi muutos on, suunnitelmasi voi sisältää konkreettisia askeleita (kuten vaikkapa vanhasta työstä irtisanoutuminen, oman yrityksen perustaminen, ihmissuhteen päättäminen jne) tai siihen voi sisältyä enemmän energiatyöskentelyyn liittyviä askeleita (esimerkiksi omien uskomusten purkaminen ja muuttaminen, anteeksianto, rahasuhteen muuttaminen jne).

Tärkeää on, että konkretisoit itsellesi ne askeleet, joilla pääset toivomaasi lopputulokseen. Jos askeleet tuntuvat liian isoilta, muistuta itseäsi siitä, että pienetkin askeleet eteenpäin ovat kotiinpäin sinulle. Jos unelmasi on vaikkapa uuden työn löytäminen, yksi toiminnan askeleesi voi olla esimerkiksi omien vahvuuksiesi kartoitus. Toisena päivänä haluat sitten ehkä tehdä jotain konkreettista, kuten kirjoittaa CV:si uusiksi. Palkitse itsesi jokaisesta otetusta askeleesta, sillä jokainen niistä on aina yksi askel lähemmäksi toivomaasi muutosta.

Ole myös itsellesi lempeä. Muutokseen ja uudistumiseen kuuluu myös se, että välillä jumittaa tai asiat eivät menekään aivan siten, kuten olisit suunnitellut. Silloin on hyvä muistaa se, että aivan kaikelle on jokin tarkoitus. Ehkä tämän jumittamisen on tarkoitus auttaa sinua hiljentymään itsesi äärelle vieläkin syvemmin ja linjautumaan itseesi vieläkin vahvemmin. Tai kenties näennäinen ”harha-askel” avaakin sinulle vielä jonkin paljon paremman polun.

Älä soimaa itseäsi, vaan avaudu sille korkeammalle näkökulmalle, että kaikelle, mitä matkallasi tapahtuu, on jokin korkeampi merkitys. Kirkasta itsellesi uudelleen se päämäärä, jonka haluat saavuttaa, kuuntele intuitiotasi seuraavasta askeleestasi ja lähde jälleen luomaan suunnitelmat eteenpäin pääsemikseksi. Luota, sillä kaikki sujuu aina sinun korkeimmaksi parhaaksesi. <3