Blogi

BLOGI | Sielun Kipinä

Vahvista yhteyttäsi henkioppaaseesi näillä 6 askeleella
{
16.11.2023

Meillä kaikilla kulkee mukanamme rakkaudellisia valonolentoja, jotka haluavat auttaa meitä omalla henkisellä matkallamme. Näitä valonauttajia kutsutaan myös henkioppaiksi. Sinullakin on omia oppaita, jotka tuovat sinulle ohjausta ja apua polullesi, kun sitä tarvitset. Henkioppaat ovat eräänlaisia opettajia meille erilaisissa elämäntilanteissamme, ja oppaat voivatkin elämän aikana vaihtua elämäntilanteesta riippuen. Sinulla voi myös olla yksi opas opastamassa henkisissä asioissa, toinen taas auttamassa urallasi ja työssäsi ja kolmas ihmissuhteissasi. Kun yksi elämänvaihe päättyy, uusi opas saapuu tuomaan sinulla apua ja opastusta alkavaan uuteen sykliin.

Henkioppaiden energia on aina poikkeuksetta rakkaudellista, lempeää ja hyväksyvää. Henkiopas ei koskaan asetu vastoin sinun vapaata tahtoasi, vaan kunnioittaa sitä suuresti. Henkiopas ei myöskään koskaan ohjaa sinua tekemään sellaisia asioita, joista voisi olla vahinkoa sinulle itsellesi tai muille. Henkioppaasi voi ottaa monta erilaista hahmoa ja usein hän näyttäytyykin sinulle sellaisessa hahmossa, joka sinun on helppoa vastaanottaa ja hyväksyä. Hän voi saapua luoksesi eläimenä, ihmisen näköisenä, tai jonkin muun olennon näköisenä. Joskus henkiopas ei ota erotettavaa hahmoa, vaan näyttäytyy esim. valona tai värinä. Kun avaudut hänen energialleen, alat tunnistaa sen ja tiedät, kun oppaasi on lähelläsi. Silloin yhteytenne toimii vahvasti ja kommunikoitte toistenne kanssa energian kautta.

Monet kokevat haastavana olla yhteydessä omaan oppaaseensa ja saattavat jopa epäillä oppaan olemassaoloa. Se johtuu siitä, että omat pelot, epävarmuus tai ennakkokäsitykset tällöin estävät yhteyttä vahvistumasta. Me kannamme usein mukanamme erilaisia uskomuksia ja ajatuksia, joihin kiinnittäytyminen estää sen, että voisimme selkeämmin aistia toisten taajuuksien auttajia.

Ensimmäinen askel on tiedostaa se, että sinulla, kuten aivan meillä jokaisella, on oma henkiopas – useampiakin – auttamassa ja opastamassa. Elämän vastoinkäymisten keskellä ja erityisesti sielun pimeässä yössä, joka on yksi vaihe henkisellä tiellä, saatamme epäillä valonauttajien olemassaoloa. Silloin on hyvä muistaa, että vaikka auttajat eivät voi poistaa haasteitamme (sillä niiden kautta sielumme kasvaa ja kehittyy), he ovat aina valmiina opastamaan meitä kaikissa tilanteissa siten, että pääsisimme niissä kevyemmin eteenpäin. Se on heidän tehtävänsä. He myös auttavat meitä muistamaan oman voimamme ja sen, keitä todella olemme – ikuisia valonsieluja.

Kerron sinulle seuraavaksi kuusi askelta, joiden kautta vahvistat yhteyttäsi omaan henkioppaaseesi. Muistathan tärkeänä asiana myös sen, että pidät hauskaa, harjoittelet armollisesti itseäsi kohtaan etkä liikaa kritisoi itseäsi. Sinulla kuten meillä kaikilla on kyky ja valmiudet olla yhteydessä omiin auttajiisi ja he todella odottavat sitä, että voivat auttaa sinua.

1. Aseta aikomus

Aivan ensimmäisenä sinun on hyvä asettaa itsellesi selkeä aikomus siitä, että haluat olla yhteydessä omaan oppaaseesi. Oppaasi kuulee ajatuksesi, joten voit puhua hänelle joko mielessäsi tai halutessasi myös ääneen – mikä vain tuntuu sinusta sopivimmalta juuri nyt. Jos sinulla on jokin asia tai kysymys, johon toivot opastusta oppaaltasi, nyt on hyvä hetki myös selkeyttää se itsellesi. Haluat ehkä kirjoittaa ylös sen, mihin toivot ohjausta oppaaltasi. Kun sinulla on selkeä aikomus ja tahtotila olla yhteydessä omaan henkioppaaseesi, yhteytenne alkaa muotoutua ja saatat jo tässä vaiheessa tuntea, että joku saapuu lähellesi. Muista, että henkioppaasi energia on aina rakkaudellista ja hyväntahtoista. Hän toivoo yhteyttänne yhtä paljon kuin sinäkin, ja saapuu nyt lähellesi, jotta voit aistia hänet ja vastaanottaa häneltä tukea ja rakkautta.

 

2. Pysähdy olemaan läsnä tässä hetkessä

Pysähdy nyt rauhoittumaan itsesi äärelle ja tähän hetkeen. Sulje kaikki häiriötekijät, kuten puhelimesi tai TV, ja anna tälle yhteydellenne oppaasi kanssa mahdollisuus muotoutua tässä rauhallisessa ja pyhässä hetkessä. Jos huomaat mielesi kovin harhailevan tai tulevan väliin, keskity hengitykseesi ja tuo sitä kautta tietoisuutesi taas lempeästi takaisin tähän hetkeen ja yhteyteesi henkioppaaseesi. Haluat ehkä luoda kotiisi aivan oman tilan henkiopastyöskentelyä varten – kenties rauhallisen huoneen tai alttarin, jossa on kauniita, korkeavärähteisiä esineitä tuomassa sinulle hyvää oloa ja rauhan energiaa.

 

3. Meditoi ja avaa yhteys oppaaseesi

Meditointi eli hiljentyminen on tärkein ja voimallisin työkalu, jolla vahvistat yhteyttäsi omaan oppaaseesi. Hiljentymisen tilassa pääset toisenlaiseen tietoisuuden tilaan kuin mitä olet päivätietoisuudessa, jossa arkiset ajatukset täyttävät mielesi. Olet tässä samassa tietoisuudentilassa myös juuri ennen nukahtamista, jolloin olet rentoutunut eivätkä arkiset ajatukset enää vaikuta sinuun niin vahvasti. Siksi suosittelen myös henkioppaan kanssa kommunikointia juuri ennen kuin menet nukkumaan –  kun alat vaipua rentoutuneeseen tilaan, mutta et vielä ole unessa. Juuri tässä muuttuneessa tietoisuudentilassa, joka on mahdollista saavuttaa myös meditoimalla, olet vastaanottavaisempi tiedolle toisilta tasoilta. Ajatukset, huolet ja murheet eivät silloin pääse niin helposti vaivaamaan sinua ja olet avoimempi sille, mitä oppaasi sinulle kertoo.

 

4. Pyydä oppaaltasi merkki

Henkioppaat usein kommunikoivat kanssamme merkkien ja symbolien kautta. Sinun kannattaakin kiinnittää huomiota esimerkiksi synkroniaan, kuten toistuviin numerosarjoihin, joita näet erikoisissa paikoissa. Henkioppaat voivat saapua myös uniisi tuomaan sinulle viestejä, ja unet ovat usein hyvin symbolisia – kuuntele omaa intuitiotasi siinä, mitä mikin unisymboli sinulle merkitsee. Luota ensimmäiseen tuntemukseen ja ajatukseen, jonka saat. Voit myös pyytää omalta oppaaltasi erityistä merkkiä, jonka hän tuo sinulle aina ollessaan lähelläsi. Tämä voi olla sinun itsesi pyytämä merkki, josta varmasti tiedät kyseessä olevan oma oppaasi. Voit pohtia, olisiko esim. käden kosketus tai kevyt silitys hiuksiisi tällainen merkki.

 

5. Luota omaan intuitioosi

Henkioppaasi viestii sinulle usein juuri oman sisäisen ohjauksesi eli intuitiosi kautta. Siksi sinun kannattaa harjoituttaa intuitiotasi ja opetella luottamaan siihen entistäkin vahvemmin. Luota omiin aistimuksiisi ja tuntemuksiisi viestiessäsi oppaidesi kanssa. Päästä irti turhasta itsekritiikistä ja muista, että henkiopastyöskentelyn on tarkoitus olla myös hauskaa ja iloista – ei ryppyotsaista suorittamista. Älä aliarvioi omia tunteitasi ja ajatuksiasi. Jos olet pyytänyt ohjausta tai vahvistusta johonkin tiettyyn asiaan, ja sinulle tulee yhtäkkiä tunne siitä, että asia on näin, silloin luota tuohon intuitiosi viestiin.

Valonauttajien ohjaus saapuu usein juuri selvätietona, eli vain tiedät jonkin asian olevan tietyllä tavalla. Selvätietoisuus on toinen nimitys omalle intuitiollemme. Kun aloitat  työskentelyn oppaasi kanssa, voit kuitenkin huomata saavasi ohjausta ja viestejä myös muiden selväaistien, kuten selvänäön tai selväkuulon kautta. Luota näihinkin aistimuksiisi, sillä ne ovat oikein. Älä pienennä itseäsi tai kykyjäsi ottaa ohjausta vastaan. Muista, että yhteytesi oppaaseesi on yhtä luonnollinen, kuin yhteytesi kehen tahansa ystävääsi täällä ihmisten maailmassa, ja aivan kuten ystävyyskin vahvistuu molemminpuolisesta luottamuksesta, samoin tekee yhteytesi oppaasi kanssa. Luota oppaaseesi, kuten hän luottaa sinuun. Luota myös itseesi, ja muista, että sinulla on olemassa kaikki kyky ja taito kuulla ja aistia omia henkiauttajiasi.

 

6. Ota kiitollisuudella vastaan

Saadessasi merkkejä ja ohjausta oppaaltasi ota ne kiitollisuudella vastaan. Voit kiittää opastasi mielessäsi tai ääneen – hän kuulee sinut kyllä. Kiitä opastasi läsnäolosta ja avusta, jota hän sinulle antaa. Kun ajattelet opastasi arvostuksella, kiitollisuudella ja rakkaudella, yhteytenne vahvistuu. Huomaa myös ne positiiviset muutokset, joita sinussa itsessäsi ja elämässäsi alkaa tapahtua, kun aloitat yhteydenpidon henkioppaasi kanssa. Valonauttajien kanssa työskentely tuo meille mielenrauhaa ja luottamusta sekä korkeampaa näkökulmaa elämää ja henkisyyttä kohtaan.

Kun vahvistat kiitollisuudella yhteyttäsi oppaaseesi, alat huomata hänen läsnäoloaan yhä enemmän elämässäsi. Alat myös selkeämmin aistia, millä tavalla oppaasi sinua ohjaavat, sillä ollessasi rauhallisessa ja kiitollisessa värähteessä, myös selväaistisi vahvistuvat. Muistathan myös, että kaikelle on aina tarkoitus ja oikea aika. Siksi, jos koet, ettet vielä ole oppaaseesi niin hyvässä yhteydessä, kuin toivoisit, anna asioille aikaa. Harjoittele kiitollisuudella, sillä jokainen harjoitus on tarkoituksenmukainen, ja sinä saat aina ne kokemukset, jotka sinun kuuluukin tässä hetkessä ja tässä kohtaa omaa polkuasi saada.

Ole ennenkaikkea itsellesi armollinen. Älä kritisoi tai vähättele itseäsi, vaan arvosta niitä askeleita, jotka olet jo henkisellä matkallasi ottanut. Älä vertaa itseäsi muihin. Löydät varmasti oman tapasi olla yhteydessä omiin henkioppaisiisi luontevasti. Kaikki tavat eivät resonoi kaikille, joten tässäkin kannattaa kuunnella itseäsi. Ota tästä siis itsellesi se, mikä puhuttelee sinua juuri nyt ja luo oma tyylisi ja tapasi kommunikoida valonauttajiesi kanssa. Toimi, kuten tunnet itsellesi oikeaksi. <3