Blogi

BLOGI | Sielun Kipinä

6 merkkiä siitä, että elämässäsi on tapahtumassa positiivinen muutos
{
07.03.2023

Sinäkin olet ehkä kuullut sanonnan ”Vain muutos on pysyvää”. Silti niinä hetkinä, kun asiat tuntuvat jumittavan tai haasteita on ollut matkan varrella enemmän kuin tarpeeksi, sinun saattaa olla vaikea luottaa siihen, että tämäkin elämänvaihe menee kyllä ohitse. Sen vuoksi halusin koota sinulle tähän artikkeliin muutaman merkin, joista tunnistat, että olet itse valmis positiivisempaan muutokseen omassa elämässäsi ja että se todella on pian tapahtumassa.

Aivan alkuun haluan nostaa esille kuitenkin sen, mitä tuo ylläoleva sanontakin kertoo: Muutos on olennainen osa sinun elämääsi. Kenenkään elämä ei ole pelkkää rauhaisaa aalloilla kellumista, vaan itse kullakin myrskyää joskus. Näissä myllerryksissäkin voit kuitenkin aina löytää sisäisen rauhan, koska se on aina ulottuvillasi. Myrskyistä huolimatta voit säilyttää toiveikkuutesi ja katsoa eteenpäin luottamuksella. Voit myös muistaa sen, että kaikkia elämäsi tilanteita et voi hallita tai muuttaa, mutta voit aina muuttaa itseäsi – ja sitä kautta energiaasi sekä sitä, mitä luot omaan elämääsi.

1. Vanha ei enää toimi eikä resonoi

Alat huomata muutoksen elämässäsi käynnistyvän siitä, kun vanhat asiat, ihmissuhteet, työ, ajatusmallit, uskomukset ja toimintatavat eivät enää tunnukaan sinulle oikeilta ja toimivilta. Saatat huomata, kuinka jotkin asiat elämässäsi saapuvat päätökseensä ja ihmissuhteiden dynamiikat muuttuvat. Kenties sinut irtisanotaan vanhasta työstäsi tai tunnet itse halua irtisanoutua ja aloittaa jotain aivan uutta. Ehkä huomaat toimivasi tietyissä tilanteissa tietyllä tavalla, joka ei enää tunnukaan sinulle omalta toimintatavalta ja haluat tehdä jotain toisin.

Se, että vanha ei enää toimi eikä resonoi sinulle johtuu siitä, että sinun omassa värähtelyssäsi on tapahtunut muutos. Silloin et enää vastaa värähteeltäsi noita vanhoja asioita elämässäsi eivätkä ne enää vedä sinua puoleensa tai sinä niitä, koska olet siirtynyt uudelle värähtelytaajuudelle ja alat siten kutsua luoksesi asioita ja ihmisiä, jotka myös ovat tuon uuden värähteesi mukaisia.

Näihin muutoksiin voi liittyä myös suuria askeleita, jotka sinun on otettava, ja se voi herättää sinussa pelkoa ja epävarmuutta. Toisaalta tiedät  jossain syvällä sisimmässäsi, että tämä on oikein sinulle juuri nyt. Se johtuu sydämesi johdatuksesta – se on nyt ohjaamassa sinua jonnekin uuteen ja sinulle paremmin sopivaan.

2. Olet valmis päästämään vanhasta irti

Seuraava luonnollinen askel sinulle tässä tilanteessa, jossa vanha ei enää toimi eikä resonoi, on päästää siitä rohkeasti irti. Irtipäästö vanhasta, tutusta ja turvallisesta on usein pelottavaa, mutta samalla voit tuntea myös rauhaa ja luottamusta, sillä sielusi tietää, että tämän on tapahduttava, jotta uutta voi saapua tilalle. Olet nyt saapunut tienristeykseen, jossa sinun on astuttava ulos omalta mukavuusalueeltasi. Se hetki, jona päätät astua askeleen uuteen ja tuntemattomaan, avaa sinut ottamaan uuden vastaan.

Suuri muutos elämässäsi alkaa tapahtua, kun olet aidosti valmis päästämään vanhasta irti. Irtipäästö vanhasta ei aina tapahdu silmänräpäyksessä, varsinkaan kun kyse on suuremmista elämänmuutoksista. Tärkeintä tässä prosessissa on kuitenkin sinun oma tahtotilasi ja intentiosi tehdä tuo irtipäästö. Joskus se vaatii aivan konkreettisiakin toimia, kuten vaikkapa silloin, kun on kyseessä irtisanoutuminen vanhasta työstä tai ihmissuhteen päätös.

Joskus saatamme pitkittää ratkaisuja, jotka sisimmässämme tiedämme itsellemme oikeiksi. Silloin et rohkene seurata sydämesi ääntä, koska pelko tuntemattomasta on käynyt liian suureksi. Tällaisissa tilanteissa voi käydä niin, että maailmankaikkeus tuo muutoksen eteesi pakottavana – sinulla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin antautua uudelle, koska vanha päätetään puolestasi. Ehkäpä sinut irtisanotaan työstä, jonka olet sisimmässäsi tuntenut itsellesi vääräksi, mutta sinnitellyt siinä siitä huolimatta. Kenties olet pohtinut parisuhteen päättämistä, mutta jostain syystä et ole sitä tehnyt – ja yhtäkkiä toinen osapuoli tekeekin ratkaisun puolestasi. Ehkäpä olet jatkanut kuormittavassa tilanteessa kuuntelematta itseäsi ja lopulta sairastut, ja sinun on näin pakko antautua levolle.

Kun vanha ei enää voi jatkua, uusi tuodaan eteesi tavalla tai toisella. Kaikissa tilanteissa voit aina valita sen, miten eteesi tuleviin kokemuksiin suhtaudut. Kun pysyt luottamuksessa ja päästät vanhasta irti, teet tilaa jollekin sellaiselle, mikä paremmin tukee sinun kasvuasi tässä ja nyt.

 

3. Alat huomata vahvempaa synkroniaa ja merkkejä

Voit huomata muutoksen elämässäsi alkaneen myös siitä, että universumi tuo sinun eteesi yhä vahvempaa ohjausta ja synkroniaa – auttaen sinua näin ymmärtämään, että olet menossa oikeaan suuntaan ja nyt on aika päästää vanhasta irti ja edetä luottamuksella kohti uutta. Saatat yhtäkkiä nähdä entistä enemmän toistuvia numerosarjoja joka puolella. Ehkäpä kohtaat erikoisia ”sattumia” – esimerkiksi olet pohtinut työpaikan muutosta ja ystäväsi ottaa asian esille, vaikka et olisi siitä hänelle puhunut tai kuulet pätkän keskustelusta, jossa tulee suora vastaus pohtimaasi asiaan.

Maailmankaikkeus puhuu sinulle synkronian, merkkien ja erikoisten ”sattumien” kautta – jotka kuitenkaan eivät ole lainkaan sattumia. Kun olet avoin, alat huomata yhä merkityksellisempää johdatusta joka puolella. Muistathan myös, että sinun oma sisäinen tunteesi jostain asiasta voi myös olla kaipaamasi vahvistus ja merkki. Valonauttajat puhuvat sinulle usein oman intuitiosi kautta, joten ethän ohita sen viestejä vaan otat ne vastaan tärkeänä ohjauksena itsellesi omalla polullasi.

Luottamus ja avoimuus avaavat sinua yhä vahvemmin ottamaan näitä merkkejä ja johdatusta vastaan. Kun olet avoin ihmeille ja elämän ihmeellisyyksille, alat myös huomata niitä enemmän ja enemmän omassa jokapäiväisessä elämässäsi. Silloin myös luottamuksesi elämää ja sen muutoksia kohtaan vahvistuu, koska tiedät, että kaikelle on tarkoituksensa ja sinua ohjataan ja autetaan kaikissa elämäsi vaiheissa.

 

4. Tunnet syvempää kiitollisuutta tässä ja nyt

Tiedät, että positiivinen muutos elämässäsi on tapahtumassa, kun alat tuntea syvempää kiitollisuutta tässä ja nyt ja sinun on helpompi olla läsnä tässä hetkessä sekä arvostaa sitä hyvää, mitä sinulla juuri nyt elämässäsi on. Sinun ei tarvitse enää pitää kiinni menneistä pettymyksistä eikä murehtia liiaksi tulevaa, sillä tiedät, että tässä hetkessä luot tulevan sillä, mihin keskityt juuri nyt. Läsnäolo ja kiitollisuus tässä ja nyt ovat avaimesi todelliseen rauhaan ja onneen.

Pystyt helpommin huomaamaan sen, mikä elämässäsi on hyvää: Ketkä kannustavat ja tukevat sinua, mikä tuo sinulle iloa, mikä inspiroi sinua, mistä saat positiivista, eteenpäin vievää energiaa. Tiedät myös, että voit päästää irti niistä asioista ja ihmisistä elämässäsi, jotka näin eivät tee. Tällöin oman voiman tunteesi kasvaa ja tunnet entistä vahvemmin pystyväsi luomaan elämääsi niitä asioita ja muutoksia, joita siihen toivot.

Kun alat tuntea syvempää kiitollisuutta, tiedät, että jokin upea muutos on tapahtumassa elämässäsi. Olet nousemassa vauhdilla uudelle tasolle elämässäsi, omaksumassa uutta, korkeampaa värähdettä, näkökulmaa ja toimintatapoja. Silloin tiedät, että elämässäsi olevat asiat myös alkavat vastata tuota värähtelyäsi – iloa, kiitollisuutta ja onnellisuutta. Voit siis odottaa ihania uusia mahdollisuuksia saapuvaksi.

 

5. Ymmärrät, kuinka menneet haasteet ovat opettaneet sinua

Positiivisen muutoksen käynnistyessä elämässäsi sinun ei enää tarvitse kantaa mukanasi vihaa, katkeruutta, kaunaa, syyllisyyttä tai syytöksiä muita kohtaan siitä, mitä menneisyydessäsi on tapahtunut. Tiedät, että kaikki elämäsi kokemukset ovat tapahtuneet tarkoituksella ja kaikki ne ovat opettaneet ja kasvattaneet sinua. Olet valmis tuomaan asiat päätökseen, antamaan anteeksi jos anteeksiannettavaa on ja näin vapauttamaan itsesi kaikesta sellaisesta negatiivisesta energiataakasta, joka aiemmin on ehkä estänyt sinua ottamasta uutta vastaan.

Alat nyt ymmärtää, että asiat elämässäsi tapahtuvat aina sinua varten, sinun kasvuasi palvellakseen. Ymmärrät, että voit niiden kautta oppia paljon itsestäsi. Sinun ei myöskään tarvitse soimata itseäsi pettymyksistä tai epäonnistumisista, koska tiedät, että voit oppia myös niistä ja aina tehdä asioita toisella tavalla saavuttaakseesi paremman lopputuloksen, kuin aikaisemmin. Alat hyväksyä itsesi kokonaisvaltaisemmin ja ymmärrät, että kukaan ei ole täydellinen – me kaikki teemme virheitä. Silloin otat samalla vahvemmin oman elämäsi ohjakset käsiisi, koska tiedät, että voit aina tehdä asioita uusiksi, valita uusia, parempia valintoja, polkuja, tehdä uusia ratkaisuja. Tiedät, etteivät virheetkään ole maailmanloppu, koska nekin voivat ohjata sinut sellaisiin mahdollisuuksiin, joita et ehkä itse olisi edes osannut ajatella. Kun alat nähdä menneet haasteesi tästä uudesta, korkeammasta näkökulmasta, pääsee elämäsi tässä ja nyt muuttumaan paremmaksi.

 

6. Ymmärrät vahvemmin voimasi oman elämäsi luojana

Kaikki edellä mainitut merkit elämäsi muuttumisesta kiteytyvät yhteen suurempaan askeleeseen: Alat ymmärtää vahvemmin voimasi oman elämäsi luojana. Alat astua vahvemmin omaan luomisvoimaasi ja siksi sinun on yhä helpompi luoda elämääsi muutoksia, joita siihen toivot.

Sinun ei tarvitse enää uhriutua eikä kantaa mukanasi sellaisia taakkoja, jotka aiemmin ovat jarruttaneet matkaasi. Tiedät, että voit päästää irti mistä tahansa, mikä ei palvele sinua eikä tunnu omaltasi. Siksi tunnet olosi myös voimaantuneemmaksi ja rauhallisemmaksi omassa elämässäsi.

Tiedät nyt, että kaikki elämässäsi on tapahtunut tarkoituksella ja koska ne asiat ovat tapahtuneet, olet juuri nyt tässä, missä nyt olet. Sinun ei enää tarvitse syytellä itseäsi tai muita, eikä ajatella olevasi vain ”uhri”, jolle elämän haasteet tapahtuvat lannistaakseen sinua. Sen sijaan ymmärrät, että voit aina tehdä muutoksia elämässäsi – voit valita myös nähdä itsesi toisella tavalla. Voit valita nähdä oman potentiaalisi, kykysi ja taitosi sekä kehittää ja uudistaa itseäsi. Tämän ansiosta myös itsevarmuutesi ja itseluottamuksesi kasvaa ja silloin alat vetää puoleesi vahvemmin myös positiivisia muutoksia elämässäsi.

Voit nyt katsoa omaa elämääsi ja itseäsi rehellisyydellä: Tiedät, mikä elämässäsi on hyvin, ja voit olla siitä kiitollinen. Tiedät, mikä ei enää resonoi ja mihin kaipaat muutosta. Suuri kysymys kuuluukin: Mitä haluat luoda elämääsi noiden asioiden sijasta? Olet nyt valmis tekemään ne muutokset elämääsi, jotka ovat paremmin linjassa sen kanssa, kuka sinä todella olet.

Tärkein merkki siitä, että elämäsi on muuttumassa positiivisesti on oman voimasi hyväksyminen. Ymmärrät ja hyväksyt sen, että sinulla on valta vaikuttaa omaan energiaasi – ei välttämättä kaikkiin sinulle tapahtuviin asioihin, mutta aina siihen, kuinka näihin asioihin suhtaudut.

Tämä näkökulma vapauttaa sinut tuntemaan suurempaa rauhaa ja tyyneyttä elämässäsi. Se säteilee sisimmästäsi ja alat vetää puoleesi samankaltaista energiaa myös itsesi ulkopuolelta. Olet valmis luomaan elämääsi muutoksia, jotka edelleen antavat sinulle suurempaa rauhaa ja onnellisuutta – ja maailmankaikkeus tukee sinua tuomalla eteesi askeleet ja mahdollisuudet tähän. Valinta jää kuitenkin aina sinulle: Sinä valitset, mitä polkua kuljet, mistä ovesta astut, mihin energiaan keskityt. Kun ymmärrät voimasi elämäsi luojana, otat avoimemmin vastaan myös muutoksen parempaan.

Kun sinun omassa energiassasi tapahtuu tämä tärkeä muutos, olet  avoimempi uusille mahdollisuuksille sekä uusille ihmisille. Tulet vahvemmin tietoiseksi omista uskomuksistasi, ajatuksistasi ja tunteistasi sekä tiedät, että uskomuksesi, mahdolliset pelkosi tai rajoittavat toimintamallisi eivät ole todellinen sinä – ne ovat tarina, jonka sinä voit aina muuttaa – ja sitä kautta muuttaa koko elämäsi. Olet myös valmis tekemään muutoksia noihin ajatus- ja toimintamalleihin.

Tiedät myös, että olet valmis suurempaan täyttymykseen ja korkeampaan potentiaaliisi. Siksi et hyväksy enää elämää, jossa vain kärsit, suoritat, selviydyt – sillä syvällä sisimmässäsi tiedät, että sinussa on mahdollisuus myös johonkin muuhun, johonkin parempaan. Tiedät, että ansaitset hyvää, ja siksi olet valmis myös tavoittelemaan omia unelmiasi ja tekemään muutoksia elämääsi. Olet silloin astunut hyvin hedelmälliseen aikaan omassa elämässäsi, sillä olet omassa luomisvoimassasi ja luotat siihen, että se kantaa sinua. Silloin luot todella voimallisesti elämääsi kaikkea sitä hyvää, mitä siihen toivot.