Blogi

BLOGI | Sielun Kipinä

5 asiaa, jotka johtavat sinut menneiden elämiesi jäljille
{
08.11.2021

Meillä kaikilla on takanamme useita menneitä elämiä. Noissa aikaisemmissa inkarnaatioissa kokemasi asiat vaikuttavat sinussa edelleen vielä tänäkin päivänä. Ne kaikki summautuvat siihen, kuka sinä olet juuri nyt – millainen luonteesi on, millainen ulkonäkösi on, mitkä asiat ovat sinulle helppoja, mitkä vaikeita, missä sinulla on lahjoja ja taitoja ja mikä kiinnostaa sinua.

Sielusi on ikuinen ja jokaisessa elämässä oppimassa uusia asioita ja keräämässä uudenlaisia kokemuksia. Meillä jokaisella on sielumme muistissa hyviä elämiä, onnettomia elämiä, vaikeita kokemuksia, traumoja, rikkautta ja köyhyyttä. Voit ajatella jokaista elämääsi kuin elokuvana, jossa sinulla on aina ollut jokin erilainen rooli. Nämä roolit ovat sielusi muistissa edelleen ja vaikuttavat elämääsi monella eri tavalla.

Kenties sinulla on omituisia pelkotiloja, joihin et keksi selitystä. Ehkä tunnet käsittämätöntä inhoa juuri tapaamaasi ihmistä kohtaan, vaikka et tunne häntä ollenkaan. Ehkäpä jokin maa on aina vetänyt sinua puoleensa, vaikka et olisi koskaan edes käynyt siellä. Kenties jokin kieli tuntuu sinusta tutulta. Saatat tuntea vastenmielisyyttä vettä kohtaan tai kärsiä oudoista fyysisistä oireista. Nämä kaikki voivat olla sinulle merkkejä entisistä elämistäsi.

Entiset elämäsi nousevat mieleesi käsiteltäväksi, kun olet siihen valmis. Usein niin käy siksi, että sinun on aika päästää irti jostain sen elämän traumasta, eheytyä ja parantua sieluna ja vapautua näistä menneistä asioista. Minulle menneet elämät ovat yksi kerrallaan nousseet pintaan, ja auttaneet paitsi vapautumaan tukoksista ja traumoista, myös tutustumaan itseeni kokonaisvaltaisemmin.

Kerron sinulle seuraavaksi 5 sellaista asiaa, jotka auttavat sinua omien menneiden elämiesi jäljille. Muista, että intuitiosi ohjaa sinua myös tässä asiassa, joten luota ensisijaisesti omiin sisäisiin tuntemuksiisi.

Lapsuuden leikit

Muistele leikkejä, joita leikit lapsena. Muistuuko mieleesi jotain erikoista, joka ei kenties ole aivan tyypillistä lapsen leikkiä? Oliko sinulla jokin erityinen leikki, johon palasit aina uudelleen ja joka tuntui sinusta jollain tapaa kotoisalta?

Lapset ovat vielä hyvin auki sielunsa muistille ja muistavat helposti asioita entisistä elämistään. He saattavat tuoda näitä muistoja leikkeihinsä ja sitä kautta ilmentää niitä. Esimerkiksi minä itse pidin lapsena sotilasleikistä. Sotilaana oleminen tuntui jotenkin tutulta ja hyvältä. Sitä leikkiessäni en suinkaan tuntenut itseäni pieneksi tytöksi, vaan mielikuvituksessani olin aina nuori mies.

Myöhemmin olen saanut selville, että aiempi elämäni ennen tätä nykyistä inkarnaatiotani oli sotilaana toisen maailmansodan aikana Saksassa. Tuo elämä tuli pintaan voimakkaasti leikin kautta ollessani lapsi.

Vieraat maat ja kulttuurit

Pohdi, onko sinulla joitain sellaisia vieraita maita tai kulttuureja, jotka ovat vetäneet sinua aina jollain tapaa puoleensa. Oletko erityisen kiinnostunut jostain toisesta maasta tai kulttuurista? Oletko käynyt jossain toisessa maassa ja se on herättänyt sinussa erikoista tuttuuden tunnetta? Nämä voivat olla johtolankoja sinulle siihen, missä maissa ja kulttuureissa olet kenties aikaisemmin elänyt.

Muinainen Egypti on aina kiinnostanut minua paljon. Koulussa historian tunnilla tämä aihe kiinnosti minua loputtomasti, ja pystyin helposti muistamaan kokeessa yksityiskohtaisestikin Egyptiin liittyviä asioita. Muumiot, faaraot ja pyramidit kiehtoivat minua suunnattomasti, ja katsoin myös aiheeseen liittyviä dokumentteja. Myöhemmin olen saanut selville, että eräässä entisessä elämässäni olin orjapoika Egyptissä, hiipien salaa katsomaan mahtavia pyramideja aina, kun se vain oli mahdollista.

Mielenkiintosi kohteet – lapsena ja aikuisena

Ylipäätään kaikki ne asiat, jotka kiinnostavat sinua tässä elämässä, voivat auttaa sinua muistamaan sen, kuka olet ollut aiemmin. Pohdi siis, mitkä asiat vetävät sinua puoleensa ja mistä olet kiinnostunut. Kun ajattelet tätä asiaa, millaisia tunteita sinussa herää? Luota myös intuitiivisiin ajatuksiisi. Millainen henkilö, mihin historian aikaan ja millaisessa kulttuurissa voisi myös olla kiinnostunut tästä asiasta?

Kun olin lapsi, keräsin kiviä luonnosta. Kivien kanssa oleminen tuntui minusta luonnolliselta. Kun henkinen polkuni avautui, muistin välittömästi kiinnostukseni kiviin ja kristalleihin. Ne alkoivat taas vetää minua puoleensa ja kouluttauduin myös kristallihoitajaksi sen vuoksi. Myöhemmin minulle on avautunut entinen elämäni Atlantiksella kristallipapittarena. Tuolloin käytin kiviä myös parantamiseen ja työskentelin tiiviisti niiden kanssa. Tämä elämä näkyy minulla tässä elämässä edelleen kiinnostuksena kiviin ja kristalleihin sekä hoitotyössä.

Historialliset ajanjaksot ja tapahtumat

Onko sinulla joitain sellaisia historiallisia ajanjaksoja tai tapahtumia, jotka kiinnostavat sinua erityisesti? Mikä kiinnosti sinua koulussa historian tunnilla? Mistä tapahtumasta tai aikajaksosta olisit voinut opiskella aina vain lisää? Jos voisit valita minkä tahansa historiallisen ajanjakson, jota nyt pääsisit katsomaan, mikä se olisi? Nämä kysymykset ohjaavat sinua entisten elämiesi äärelle. Luota vaistoihisi ja anna intuitiosi johdattaa sinua.

Kuten aiemmin jo kerroin, olin koulussa valtavan kiinnostunut muinaisesta Egyptistä. Samoin olin kiinnostunut myös toisen maailmansodan ajasta. Myöhemmin olen saanut selville menneet elämät näinä ajanjaksoina. Minulla on ollut aina myös muita samankaltaisia kiinnostuksen kohteita, esimerkiksi viikinkien aika, noitavainot sekä Titanicin onnettomuus. Näissä kaikissa minulla on ollut kokemuksia ja entisiä elämiä.

Pelot

Yksi erittäin merkittävä asia, joka paljastaa sinulle mahdollisia menneitä elämiäsi, ovat sinun pelkosi. Mitä sinä pelkäät? Onko sinulla kenties selittämättömän vahvoja pelkoja, jopa fobioita, joiden syntymiselle et löydä selitystä nykyisestä elämästäsi? Mitkä asiat koet vastenmielisinä? Monet ihmiset kokevat, että työskentely menneiden elämien kanssa auttaa vapautumaan erilaisista peloista ja fobioista, jotka ovat menneen elämän seurauksena jääneet sielun muistiin ja vaikuttavat sieltä edelleen tässä hetkessä.

Tutki siis sitä, mikä sinua pelottaa. Voit myös kuvitella, millaiset mahdolliset menneen elämän tapahtumat olisivat saattaneet aiheuttaa tuon pelon. Muista, että se, mitä et kohtaa, nousee pintaan uudelleen ja uudelleen, kunnes olet valmis työstämään sitä.

Yksi erityinen asia, joka sai minut muistamaan entisen sotilaselämäni, oli se, että en pidä siitä, jos joku kävelee selkäni takana. Se saa minussa aikaan omituisen tunteen ja epävarmuuden. Tunne on kylmäävä. Tiedän sen johtuvan siitä, että tuossa sotilaselämässä minua ammuttiin selkään. Tämän asian kohtaaminen on kuitenkin auttanut minua käsittelemään myös tunteitani ja pelkojani tässä elämässä.

***

Omien menneiden elämiesi muistaminen on parhaimmillaan siunaus, sillä vaikka sieltä saattaa nousta pintaan myös vaikeita tunteita, traumoja ja haavoja, nämä kaikki nousevat esille siksi, että sinä voit sieluna eheytyä ja parantua. Muista, että mikään muisto ei nouse mieleesi turhaan. Ne auttavat sinua ymmärtämään itseäsi kokonaisvaltaisemmin sekä myös muistamaan sen, että todelliselta olemukseltasi olet ikuinen sielu. Lähde siis tutkimusmatkalle omiin menneisiin elämiisi avoimin mielin. Ne ovat lopulta sielussasi oleva muistojen aarrearkku, jonka avaamalla voit vapautua elämään tätä elämääsi syvemmästä rauhasta käsin.