Blogi

BLOGI | Sielun Kipinä

4 tärkeää tapaa, joilla vahvistat omaa intuitiotasi
{
30.08.2021

Intuitiosi on sinun supervoimasi. Se on se jumalallinen lähde sinussa, jonka kautta saat ideoita, oivalluksia ja ohjausta omalta korkeammalta minältäsi sekä myös valonauttajiltasi. Intuitiosi vahvistaminen ja sen kuunteleminen on yksi voimaannuttavimmista päätöksistä, jonka voit tehdä, sillä intuitiosi avaa sinulle oven syvempään rauhaan ja tyytyväisyyteen omassa elämässäsi.

Monelle oman sisäisen viisauden kuunteleminen on vaikeaa, koska mielen tason rajoittavat uskomukset ja sisäinen kriitikkosi on usein paljon äänekkäämpi, kuin sinun sielusi tason intuitiivinen tieto. Yhteiskunnassamme intuition kuuntelemiseen ei myöskään juuri rohkaista, vaan ennemminkin meitä opetetaan jo lapsesta saakka sulkemaan korvamme tuolta sydämen viisaudelta. Siksi monet kokevat elämässään tarpeetonta kärsimystä, sillä yhteys meissä jokaisessa luonnollisena olevaan sisäiseen kompassiin on heikentynyt.

Sinun on kuitenkin aina mahdollista alkaa uudelleen vahvistamaan intuitiosi ääntä, jotta se voi auttaa sinua elämään pelottomampaa ja nautinnollisempaa elämää. Intuitiosi on aina sinun palveluksessasi ja näillä askelilla alat vahvistamaan yhteyttäsi tuohon supervoimaasi uudelleen.

1. Luota itseesi

Luottamus siihen, että sinulla ylipäänsä on mahdollista vahvistaa yhteyttäsi omaan intuitioosi on tärkeää, jotta voit alkaa kuulla sydämesi viisautta yhä paremmin. Sinäkin ehkä olet ajatellut, että intuitio on jotain, mikä vain toisilla sattuu olemaan vahvempi kuin toisilla ja ettei tuota tasoa voi muuttaa paremmaksi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä meissä jokaisessa on täsmälleen yhtä paljon mahdollisuuksia kuunnella ja kuulla sisäistä ohjausta. Kyse on täysin siitä, kuinka vahvasti sinä itse luotat itseesi ja kykyysi seurata sitä viisautta, joka sisimmästäsi kumpuaa.

Muistuta itseäsi siitä, että vahva intuitio ei ole vain joidenkuiden yksinoikeus, vaan meillä kaikilla on mahdollisuus vahvistaa tuota kuudetta aistiamme. On totta, että toiset ovat lähtökohdiltaan herkempiä ja intuitiivisempia kuin toiset, mutta herkkyyttä aistia ja kuunnella itseään voi myös harjoitella. Sieluna sinun tarkoituksesi on kuitenkin kasvaa ja kehittyä ja juuri intuitiosi ja korkeampi tietoisuutesi ohjaa sinua eteenpäin tällä sielusi polulla. Olisi siksi hassua ajatella, että toiset eivät lainkaan pääsisi käsiksi näihin omiin sisäisiin resursseihinsa. Se voima ja taika on ihan meissä jokaisessa, joten luota itseesi.

Sinun on kuitenkin aina mahdollista alkaa uudelleen vahvistamaan intuitiosi ääntä, jotta se voi auttaa sinua elämään pelottomampaa ja nautinnollisempaa elämää. Intuitiosi on aina sinun palveluksessasi ja näillä askelilla alat vahvistamaan yhteyttäsi tuohon supervoimaasi uudelleen.

2. Käänny sisäänpäin

Mikäli koet, että sinun on vaikea kuulla sitä, kuinka intuitiosi sinua ohjaa, lähde vahvistamaan yhteyttåsi itseesi ja sisäiseen viisauteesi hiljentymällä säännöllisesti kuuntelemaan itseäsi. Sinun ei tarvitse ottaa esimerkiksi meditoinnista paineita ja pohtia, että se vie niin paljon aikaa, ettei sinulla ole siihen mahdollisuutta. Henkisten harjoitusten ei ole tarkoitus muodostua sinulle taakaksi, vaan sinun on tarkoitus nauttia tuosta matkastasi ja tehdä se sillä tavalla, joka kaikkein eniten tuo sinulle hyvää energiaa, eikä ota sitä sinulta pois. Voit aloittaa ottamalla päivästäsi vaikkapa 10 minuuttia siihen, että hengität syvään ja pyrit rauhoittamaan mieltäsi. Sekin auttaa sinua jo paremmin kuulostelemaan omia tuntemuksiasi ja niitä viestejä, joita intuitiosi sinulle antaa.

Sisäänpäin kääntymisellä ja hiljentymisellä on etunsa, sillä sitä kautta pystyt tutustumaan omaan energiaasi. Pääset sukeltamaan kaiken sen mielestä peräisin olevan hälyn alle, sinne, mistä intuitiosi viestit kumpuavat. Pääset oivaltamaan, miltä sinun oma energiasi tuntuu, mitä sinä oikeastaan juuri nyt kaipaat ja mihin suuntaan sydämesi sinua ohjaa. Arjen kiireessä jäämme helposti kiinni mielen tasolla tapahtuvaan ajatustulvaan ja metakkaan, ja silloin oman intuition kuuleminen on paljon vaikeampaa. Siksi säännöllinen hiljentyminen itsesi äärelle auttaa sinua yksinkertaisesti vahvistamaan yhteyttäsi itseesi. Älä tee tähän itsellesi kynnystä ajattelemalla, että meditoinnin ja hiljentymisen pitäisi olla jotain monimutkaista, ihmeellistä ja aikaa vievää. Jo muutama minuutti riittää, kun todella keskityt itseesi, rauhoitat itseäsi ja alat samalla kuulla paremmin sen, kuinka intuitiosi sinua juuri nyt ohjaa.

Sisäänpäin kääntymällä pääset sukeltamaan kaiken sen mielestä peräisin olevan hälyn alle, sinne, mistä intuitiosi viestit kumpuavat.

3. Päästä irti peloista ja rajoittavista uskomuksista

Intuitiosi viisaus on aina sinun saavutettavissasi, mutta usein erilaiset pelot ja rajoittavat uskomukset estävät sinua ottamasta kaikkea sen potentiaalia käyttöösi. Intuition seuraamiseen voi liittyä pelkoa ja epävarmuutta myös siksi, että intuition flow’ssa eläminen ei suinkaan tarkoita sitä, että köllöttelisit jatkuvasti omalla mukavuusalueellasi. Sen sijaan intuitio useinkin ohjaa sinua kasvamaan ja kehittymään omassa elämässäsi ja ottamaan tärkeitä askeleita omia unelmiasi ja tavoitteitasi kohti. Nämä askeleet eivät aina tunnu ”mukavilta”, koska ne haastavat sinua kehittymään. Ne haastavat sinua ottamaan koko potentiaalisi käyttöösi ja se tapahtuu vain menemällä sinne omalle epämukavuusalueelle.

Kun intuitiosi ohjaa sinua kohti toiminnan askeleita, saatat huomata, kuinka usein erilaiset rajoittavat uskomukset valtaavat mielesi: ”Ei minusta ole siihen”, ”Ei se onnistu kuitenkaan”, ”En usko, että minulla on tarvittavia taitoja”, ”Minulla ei ole aikaa / rahaa / muita resursseja”, ”Olen liian vanha / nuori” jne. Egosi pyörittää mielessäsi näitä lauseita, koska se juuri haluaa pitää sinut paikoillaan. Sielusi sen sijaan vie sinua aina eteenpäin, auttaa sinua kasvamaan ja nousemaan korkeammalle. Entä jos tällä kertaa päättäisitkin kuunnella sieluasi sen sijaan, että toimisit jälleen noiden vanhojen rajoittavien uskomusten pohjalta (jotka eivät ole ennenkään sinua auttaneet)?

Huomatessasi näitä rajoittavia uskomuksiasi, kysy itseltäsi lempeästi: Tiedän, mitä mieleni tähän asiaan minulle sanoo. Mutta kuinka sydämeni ohjaa minua tässä asiassa?”

Intuitiosi haastaa sinua ottamaan koko potentiaalisi käyttöösi ja se tapahtuu vain menemällä omalle epämukavuusalueelle.

4. Ota oma voimasi takaisin

Intuitiosi ääni on sinun autenttisen, todellisen olemuksesi ääni. Se ei ole sinun vanhempiesi ääni, se ei ole pomosi ääni, se ei ole aviopuolisosi ääni eikä se ohjaa sinua välttämättä siihen suuntaan, mihin ympäröivässä yhteiskunnassa ja kulttuurissa on totuttu menemään. Intuition virrassa eläminen ei tarkoita minkä tahansa virran mukana menemistä. Se tarkoittaa sitä, että menet oman virtasi mukana. Kuuntelet ja teet sitä, mikä sinulle itsellesi on aidointa ja totuudellisinta.

Ehkä sinäkin olet kuullut sielusi kutsun ottaa jokin tietty askel elämässäsi, mutta olet ryhtynyt arkailemaan, koska olet pelännyt mitä perheesi / ystäväsi / naapurisi / pomosi siihen sanoo. Silloin, kun ajattelet liiaksi toisten mielipiteitä, sinä annat oman voimasi pois. Sillä lopulta, vaikka pelkäisit olevasi jollain tapaa ”itsekäs” kuunnellessasi sisimpääsi, sinä itse asiassa teet juuri päinvastoin. Ollessasi ja tehdessäsi juuri, kuten intuitiosi ohjaa, sinä samalla rohkaiset myös muita tekemään samoin. Tällöin myös he voimaantuvat omassa elämässään tekemään itselleen tärkeitä valintoja ja kollektiivinen hyvinvointi kasvaa.

Muista, että olet syntynyt tänne loistamaan omaa valoasi ja hehkumaan omaa todellista hehkuasi, ainutlaatuista olemustasi. Sinun ei enää tarvitse himmentää sitä kenenkään toisen mielipiteiden tähden.